• ylang ylang olejek
(1 opinia)

Ylang-Ylang – Olejek eteryczny

Ukojenie, afrodyzjak

49.00  (9.16  VAT)

10 ml

100% naturalny olejek eteryczny

Zdarzają Ci się czasami chwile bardziej smutne od innych?

Każdemu z nas przydarzają się takie momenty –  Ylang Ylang z łatwością otuli Cię kwiatowym, słodkim aromatem i ułatwi poczucie pięknych chwil. Jego woń to brama dla uzyskania harmonii i spokoju myślenia. W aromaterapii jest znany ze swojego antydepresyjnego, kojącego działania. 


Sensualny nastrój w sypialni? 💗

Ylang-ylang (podobnie jak Paczuli) jest powszechnie uznawany za afrodyzjak. Wkrop 2-3 krople do dyfuzora lub na chusteczkę i połóż obok łóżka. Możesz też przygotować olejek do masażu – do 15ml oleju roślinnego (może być kokosowy olej płynny – jest bezzapachowy) dodaj 2-3 krople olejku.

FacebookTwitterPinterest
Opis

Olejek jest destylowany z kwiatów drzewa nazywanego na Filipinach „Alang-ilang” kwiat kwiatów. W Indonezji przyozdabia się nim łóżko nowożeńców w noc poślubną dla podkreślenia chwili, kiedy młoda para zostaje sama ze sobą. Olejek ylangowy może być kilkukrotnie destylowany, by uzyskać w ten sposób najwięcej materiału do perfumerii i kosmetyki. Każda kolejna frakcja jest cięższa i mniej kwiatowa.

Odmiana, którą posiadamy jest nazywana Complete – kwiaty zostały poddane jednej, ciągłej destylacji, by uzyskać jak najbardziej kwiatowy, pełny aromat.

Najpiękniejsze użycie ylang?

Według nas to zdecydowanie aromat, jaki uzyskamy upuszczając 2-3 krople w dyfuzorze – unoszący się aromat kwiatów jest lekki, przypomina zapach lilii. Lubimy się nim otulać.

Posiadasz cerę tłustą?

Dodaj kilka kropli do swojego kosmetyku – dodawaj po 1 kropli – ylang ylang ma bardzo intensywny zapach. Na 20 ml kosmetyku możesz dodać do 3 kropli.


Lubisz olejować włosy?

Do oleju, którego używasz (może być też kokosowy olej płynny) dodaj 2-3 krople – na 20 ml oleju.


Odpręż się w wannie

Do 20 ml oleju roślinnego (najlepiej z pestek winogron lub płynnego oleju kokosowego) dodaj 3 krople ylang, 5 kropli mandarynki, wymieszaj, wlej do ciepłej (do 38 st C) wanny.


Środki ostrożności

Do użytku zewnętrznego. Stosuj na skórę tylko w postaci rozcieńczonej. Do rozcieńczenia możesz użyć oleju roślinnego. Unikaj kontaktu z wrażliwymi obszarami ciała. Trzymaj poza zasięgiem dzieci. Przechowuj w ciemnym, chłodnym miejscu. Najdłuższą trwałość uzyskasz przechowując olejek w lodowce.

 

Produkty Ziołowej Wyspy nie są produktami lec​zn​i​czymi, zamieszczone opinie są indywidualnymi odczuciami osób. Opisy mają charakter informacyjny i nie stanowią porady medy​c​​znej, użytkownik działa na własną odpowiedzialność.
Dodatkowe informacje
Pojemność

10 ml

Dodaj opinię

1 opinia dla Ylang-Ylang – Olejek eteryczny

  1. (verified owner)  • 

    rewelacyjny, niesamowity, b.intensywny, jest zamknięty, a jest odczuwalny zapach, jestem pod wrażeniem

    5 out of 5
Olejek do masażu - stosuj dla rozluźnienia, jako afrodyzjak. Przykładowa receptura z użyciem najwyższej możliwej zawartości olejku eterycznego: 2-3 krople olejku 15 ml oleju roślinnego (dobrze sprawdzi się płynny olej kokosowy, jest bezzapachowy) lub olej z pestek winogron     Olejek do dyfuzora - wlej 2-3 krople Ylang-Ylang do dyfuzora parowego. Bądź w zapachu 20 minut. Stosuj w przypadku przebodźcowania, rozdrażnienia, dla relaksu.    
Cananga Odorata Flower Oil Complete

Zamówienia wysyłamy w poniedziałki, środy i czwartki.
Jest to związane ze specyfiką naszej Pracowni, w której produkty wytwarzamy ręcznie - w pozostałe dni odbywa się produkcja.


Dostępne metody płatności: Przelewy24 (szybki przelew, BLIK, karta płatnicza, Google Pay), Za pobraniem.


Jeśli z jakiegoś powodu nie będzie możliwa płatność za pomocą Przelewy24, to możesz dokonać płatności przelewem tradycyjnym na konto podane poniżej.
W tym przypadku konieczne jest przesłanie potwierdzenia zapłaty zamówienia na maila: ziolowawyspa@gmail.com


nr konta dla przelewów krajowych:
88 1050 1445 1000 0097 0370 1533


nr konta dla przelewów zagranicznych:
IBAN: PL 88 1050 1445 1000 0097 0370 1533
KOD BIC SWIFT: INGBPLPW