Amyris - 10% w jojoba
(4)
39.00 
Mój koszyk×
(4 opinie)

Amyris – 10% w jojoba

Stres, atopie

10 ml

39.00  (zawiera 7.29  VAT)

Po zakupie otrzymasz : 39pkt.Po zakupie otrzymasz : 39pkt.

wysyłkaWysyłka od 9,90 zł infoORLEN Paczka 9,90 zł
Paczkomaty InPost 13,90 zł
Kurier DPD 13,90 zł
  czasWysyłka w 1 - 2 dni robocze

paypo

10% olejku eterycznego Amyris w jojoba

 

Czasami czujesz, że stres ściska Ci gardło?

Jest na to olejkowy sposób – Amyris zawiera związek o nazwie walerianol, to ten, który znajduje się w korzeniu kozłka lekarskiego, powszechnie używanego do tworzenia wyciszającej nalewki. Posmaruj wnętrza nadgarstków, skronie – tam, gdzie pulsuje krew. Wąchaj.

FacebookTwitterPinterest
Opis

Gałęzie drzewa Amyris balsamifera zawierają tak dużo żywicy, że były i nadal są używane jako pochodnie. Do destylacji używa się połamanych przez wiatr gałęzi, które leżakują 2-3 lata, by w pełni oddać słodki,  drzewny aromat. Olejek eteryczny Amyris jest bardzo gęsty, dlatego też – dla wygody używania – rozpuściliśmy  aż 10% Amyris w oleju jojoba. Produkt taki możesz bezpiecznie używać na skórę w celach wyciszających i w przypadku problemów skórnych. Amyris zawiera związek elemol, który wykazuje działanie wyciszające oznaki zmian na skórze.

 

Ciepła, balsamiczna nuta olejku jest ceniona przez perfumiarzy, bo Amyris sprzyja przedłużeniu trwałości perfum oraz sprzyja komponowaniu zapachu – łączy poszczególne frakcje zapachowe, nadaje im cieplejszy ton.

 

Uspokajająca gęstość i bogata w żywicę natura Amyris zwykle przynoszą słodki balsamiczny spokój tym, którzy otaczają się tym olejkiem.

 

 

Właściwości olejku eterycznego Amyris

Uspokojenie, któremu sprzyja Amyris to nie tylko obecna w składzie waleriana ale też ciepłe, balsamiczne nuty. Zapach drzewny, miękki, z delikatną, wytrawną słodyczą z łatwością wprowadza w stan bycia tu i teraz. Jeśli polubisz Amyris, to rozprowadzaj jego oleiste krople na nadgarstkach, za uszami, wąchaj palce, by chociaż na krótki moment poczuć aromat tropikalnego, wiecznie zielonego drzewa  amyris. Uspokajająca gęstość i bogata w żywicę natura Amyris zwykle przynoszą  balsamiczny spokój tym, którzy otaczają się tym olejkiem.

 

Masaż z dodatkiem Amyris rozluźnia mięśnie – masuj okolice podbrzusza, karku, górnej części brzucha, splotu słonecznego. Wszędzie tam, gdzie czujesz ucisk i dyskomfort wskutek stresu. Po wolnych, spokojnych ruchach masażowych daj sobie chwilę na odpoczynek i pobycie w aurze delikatnego zapachu.

 

Amyris jest wyjątkowym olejkiem eterycznym, gdyż jest emolientem – będzie sprzyjał nawilżeniu skóry. Bezpiecznie możesz stosować naszą mieszankę na twarz, zwłaszcza, gdy masz jakieś problem skórne, na usta lub dodawać do swoich kremów, serum. Posiada właściwości odkażające i regenerujące skórę.

 

Amyris jest repelentem, zawiera związek odstraszający kleszcze i komary.

 

Stosuj Amyris również wówczas, jeśli stosujesz praktyki medytacyjne – olejek żywiczny pięknie wyprowadza ze stanu przeciążenia emocjami i pracą. Amyris głęboko sprzyja momentom, gdy chcesz pobyć sam ze sobą. Tego typu chwile są bardzo cenne, warto w taką podróż zabrać Amyris.

Jak używać?

Stres: Nałóż krople na nadgarstki, wetrzyj w ręce, wąchaj.Rób to w trakcie relaksu, medytacji.

Atopie: Nałóż krople na miejsca z oznakami problemu skórnego, pojawiającej sie opryszczki, wetrzyj.

Pojawiająca sie opryszczka: Wetrzyj w miejsce, w którym czujesz bolesność wyniakjącą z pojawiającej siezmiany.

Jak przechowywać?

Przechowuj w temperaturze pokojowej.

Skład

Ingredients: Simmondsia Chinensis Seed Oil, Amyris Balsamifera Bark Oil

Skład: Olej jojoba, Amyris olejek eteryczny

 

Poznaj opinie o produkcie

Dodaj opinię

4 opinie dla Amyris – 10% w jojoba

  1. 5 out of 5

    zweryfikowany  • 

    piękny zapach, serdecznie polecam !!!

  2. 5 out of 5

     • 

    Kupuję po raz kolejny, nie mogę się bez tego zapachu obyć. Moja skóra go uwielbia. Wiosną miałam silne zmiany wokół oczu. Teraz skóra jest zdrowa jednak nadal będę go stosować.

  3. 5 out of 5

    zweryfikowany  • 

  4. 5 out of 5

    zweryfikowany  • 

    Uwielbiam ten olejek za zapach i szerokie zastosowanie.
    Dodaję do kosmetyków , stosuję zamiast perfum.
    Widzę, że bardzo korzystanie wpływa na moją skórę, która zdarza się, że jest przesuszona. A dodatkowo ten zapach mnie otula i sprawia, że każdy oddech w towarzystwie Amyrisu jest rozluźniający .

Dlaczego nasze kosmetyki?

bluszcz kwiar

Wyjątkowy surowiec

Skład to wynik starannie dobieranych przez nas dostawców i liczne testy na nas samych. Wszystko po to, by dostarczyć Ci najlepszy kosmetyk, jaki jesteśmy w stanie.

bluszcz kwiar

Szklane opakowanie, eko paczka

Opakowania naszych kosmetyków są szklane. Paczki pakujemy w papier i biodegradowalne chrupki - wyrzuć je do pojemnika BIO.

bluszcz kwiar

Bezpiecznie zapakowane

Paczki pakujemy starannie, są bezpieczne. Nawet jeśli uszkodzą się w podróży - nic się nie martw, tak też się zdarza. Napisz do nas maila - zaraz coś poradzimy :)

bluszcz kwiar

Małe partie kosmetyków

Produkujemy małe, ale częste partie. Wszystko po to , byś dostał_a świeży kosmetyk.