Olej dziurawcowy

na bóle, rany, oparzenia

33 

110 ml, 100g

13 w magazynie

FacebookTwitterPinterest

Opis produktu

Potocznie nazywany olejem dziurawcowym jest w istocie maceratem olejowym z dziurawca. Do oleju rafinowanego są wrzucane kwiaty i pączki dziurawca dla maceracji jego związków. Olej dziurawcowy wykonałam w podwójnej maceracji dla mocniejszego nasycenia związków – na samych kwiatach i pąkach. Możesz go używać do wcierania w skórę lub zrobienia maści, kremu.

Pojemność: 110 ml

Waga: 100 g

Ważne: Do oleju dziurawcowego dodałam 5% alkoholu dziurawcowego ze stężoną zawartością związków. Przed użyciem wstrząśnij.

Więcej o właściwościach dziurawca poczytasz tutaj. 

 

Sposób użycia

Wstrząśnij przed użyciem, ponieważ na dnie jest dodany alkohol dziurawcowy ze stężoną ilością hyperycyny. Nalej okolo łyżeczkę oleju na dłoń, wcieraj w bolące miejsce kilka razy dziennie. Olej dziurawcowy możesz też wcierać w rany, trudno gojące się egzemy, oparzenia, zastosować jako składnik do wyrobu swojej maści na ból lub rany, oparzenia.

 

Uwaga: Nie wystawiaj miejsca, w które wcierasz olej, na działanie promieni słonecznych, ponieważ dziurawiec jest rośliną fotouczulającą. Nie stosuj, jeśli zażywasz tabletki antykoncepcyjne, nie stosuj podczas terapii interferonem i chemioterapeutykami przeciwnowotworowymi.

Dla lepszego zachowania związków możesz olej przechowywać w lodówce, ale równie dobrze moze stać w temperaturze pokojowej.

 

Składniki

INCI: Helianthus Annus Seed Oil, Hypericum Perforatum Flower Extract, Alcohol, Aqua

 

Skład: rafinowany olej słonecznikowy, ekstrakt z kwiatów  dziurawca, alkohol, woda

 

Działanie

Dziurawiec - w literaturze wspomina się o  wspomaganiu leczenia ran, poparzeń, dobrym działaniu na skorę zwiotczałą. Wyciągi olejowe z kwiatów dziurawca zawierają m. in. hyperycynę, która działa silnie przeciwbólowo, wspomaga również leczenie bólów neuralgicznych.  

 

Więcej o dziurawcu i maceracie olejowym poczytasz tutaj.

Opis

Potocznie nazywany olejem dziurawcowym jest w istocie maceratem olejowym z dziurawca. Do oleju rafinowanego są wrzucane kwiaty i pączki dziurawca dla maceracji jego związków. Olej dziurawcowy wykonałam w podwójnej maceracji dla mocniejszego nasycenia związków – na samych kwiatach i pąkach. Możesz go używać do wcierania w skórę lub zrobienia maści, kremu.

Pojemność: 110 ml

Waga: 100 g

Ważne: Do oleju dziurawcowego dodałam 5% alkoholu dziurawcowego ze stężoną zawartością związków. Przed użyciem wstrząśnij.

Więcej o właściwościach dziurawca poczytasz tutaj. 

 

Dodatkowe informacje
Waga 100 g
Pojemność

110 ml

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.